Με την τεχνολογία που επεκτείνεται ραγδαία στην καθημερινή μας ζωή, η σύνδεση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας έχει διεισδύσει στα σπίτια και τα γραφεία μας εάν ο τοπικός σας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου προσφέρει υπηρεσίες σύνδεσης υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο. 

IΊντερνετ Ύψιστης Ταχύτητας

Σε αυτόν τον κόσμο της άμεσης ικανοποίησης όπου οι άνθρωποι δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν πια, είναι εύκολο να δούμε ότι η σύνδεση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας γίνεται ο βασικός κανόνας σε σύγκριση με τις συνδέσεις μέσω τηλεφώνου. 

Ωστόσο, προτού πηδήξουμε στο συγκρότημα υψηλής ταχύτητας στο Διαδίκτυο, είναι σημαντικό να εξετάσουμε όλες τις επιλογές που είναι διαθέσιμες σε εμάς και κυρίως το κόστος που σχετίζεται με αυτό.

  1. Τοπική κλήση τηλεφώνου – Είναι απλές στη ρύθμιση και μπορεί να είναι δαπανηρές, καθώς ορισμένες εταιρείες χρεώνουν λογαριασμό τηλεφώνου ενώ είστε συνδεδεμένοι. Η ταχύτητα μπορεί συνήθως να κυμαίνεται από την πιο αργή στις ταχύτητες σύνδεσης 26k έως 56k.
  2. Καλωδιακή σύνδεση – Απαιτείται καλωδιακό μόντεμ και συνήθως παρέχεται από εταιρεία που προσφέρει καλωδιακή τηλεόραση. Οι ταχύτητες κυμαίνονται από 512k έως την υψηλή ταχύτητα των 10Mps.
  3. DSL – Για να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας απαιτείται μόντεμ DSL. Οι ταχύτητες κυμαίνονται συνήθως από 512k έως την υψηλή ταχύτητα των 9Mps. Το σχετικό κόστος θα μπορούσε να είναι διπλάσιο από το βασικό dial-up.
  4. Ευρυζωνική σύνδεση – Αυτό συνήθως αναφέρεται σε καλωδιακή, DSL, ασύρματη σύνδεση ή δορυφορική σύνδεση στο internet. Οι ταχύτητες κυμαίνονται συνήθως από 512k έως 1,5Mbs.
  5. Ασύρματη σύνδεση – Απαιτείται ασύρματο μόντεμ για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας και διατίθεται σε περιορισμένη περιοχή. Οι ταχύτητες κυμαίνονται συνήθως από 2Mbps. Το πλεονέκτημα είναι ότι χρειάζεστε μια ενσύρματη σύνδεση για να συνδεθείτε.
  6. Δορυφορική σύνδεση στο Διαδίκτυο – Η ταχύτητα μεταφόρτωσης και η ταχύτητα λήψης μπορεί να διαφέρουν. Για παράδειγμα, ενδέχεται να μπορείτε να κάνετε λήψη μέσω δορυφόρου και να ανεβάσετε μέσω τηλεφώνου. Αυτή είναι η πιο ακριβή επιλογή από όλες τις επιλογές που δίνονται, αλλά αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο. Οι ταχύτητες είναι διαθέσιμες στα 500k και μετά.
Ποιος τύπος συνδέσεων Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας επιλέγετε πραγματικά; 

Λοιπόν, η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που χρειάζεστε. Ένα πράγμα σίγουρο, εάν έχετε κουραστεί να περιμένετε για μια τυπική κλήση για σύνδεση και λήψη, είστε έτοιμοι για μια ευρυζωνική σύνδεση. Επιπλέον, αφού έχετε βιώσει τη δύναμη μιας ευρυζωνικής σύνδεσης, δεν θα επιστρέψετε ποτέ ξανά για να καλέσετε ξανά.

Έχετε Περάσει Στην Γενιά Του Ίντερνετ Ύψιστης Ταχύτητας;